
“Wat moet ik nu doen?” – Standhouders vechten tegen economische stroom
| dagblad suriname | Door: Redactie
In de schaduw van de Kwattaweg, waar de levendige kleuren van groenten en fruit normaal gesproken een teken van volop leven en bedrijvigheid zijn, heerst nu een sfeer van bezorgdheid en onzekerheid onder de standhouders. Deze hardwerkende verkopers, die de kern vormen van de lokale economie, merken dat de voortdurende schommelingen in de koers en de daaropvolgende prijsverhogingen van producten hen dwingen tot het zoeken van nieuwe strategieën om het hoofd boven water te houden.
Judit, een van de standhoudsters die dag in dag uit langs de Kwattaweg haar waren aanbiedt, deelt haar bezorgdheid met Dagblad Suriname: “De koers is aan
Naast de verhoogde inkoopprijzen, worden zij ook geconfronteerd met hogere belastingtarieven die hun winstmarges nog verder onder druk zetten. “Ik heb dagen dat ik niet eens de helft van mijn groentesoorten heb kunnen verkopen. Dat betekent groter verlies”, zegt Judit.
De situatie is des te uitdagender voor standhouders zoals Josta,
Deze verhalen illustreren een dieper liggend probleem dat verder reikt dan de marktkraampjes langs de Kwattaweg. Ze leggen een bredere economische uitdaging bloot die vele gezichten heeft in onze gemeenschap. Het zijn de standhouders die de vraag opwerpen: “Wat moet ik nog doen om het beter te hebben?”
Zonder een structurele oplossing of overleg over prijsstabilisatie en koersmanagement, lijkt het eind voor deze lokale ondernemers nog niet in zicht. “Ook al ga je van de ene optie naar de andere, toch blijft het probleem bestaan.” Deze woorden van een bezorgde standhoudster weerklinken een dringende oproep voor actie en ondersteuning vanuit de gemeenschap en beleidsmakers om positieve verandering te bewerkstelligen.
(Foto: ter illustratie)
TM
| dagblad suriname | Door: Redactie